Si mirem des de l’espai el nostre planeta, podem veure color blau amb taques marrons i verds. No vos pregunteu a què correspon cada color?
Doncs bé, la hidrosfera és la massa d’aigua que cobreix la Terra, i està formada per: els oceans, els rius, els llacs, les aigües subterrànies, els glacials i els núvols. L’aigua de la hidrosfera es presenta en tres estats:
- En l’atmosfera es troba en estat gasós, en forma de vapor d’aigua que compon els núvols.
- La major part de l’aigua que cobreix la superfície del planeta es troba en estat líquid. El 97% és salada i correspon a mars i oceans. Només un 3% de l’aigua líquida del planeta és dolça, i correspon a les aigües continentals del rius, els llacs i els canal subterranis.
- A les zones més fredes del planeta trobem aigua en estat sòlid, en forma de gel o de neu.
D'altra banda, tenim la geosfera, que és la part més sòlida de la Terra. Està composta per una gran massa de roques i minerals. En podem distingir tres capes:
- Escorça: la capa més externa i fina de la geosfera. Les roques formen ací illes i continents, sobre els quals vivim.
- Mantell: capa intermèdia i de més gruix. Ací, altes temperatures fonen les roques que es converteixen en el magma que expulsen els volcans. Les capes del mantell es mouen i poden provocar terratrèmols.
- Nucli: esfera amb un interior sòlid i un exterior fluid. Està format per materials densos i pesants, com el ferro. Les temperatures són les més elevades.